Sidor

måndag 23 maj 2011

En vanlig dag.

Om inget annat är bestämt ser en vanlig vardag ut så här för mig.

Klockan ringer 6.30,vi ligger och drar oss en kvart sedan väcker vi barnen.
Dem stiger upp,klär sig,äter frukost och cyklar till skolan med 2 andra kompisar kl.7.45.
Lillebror vaknar mellan 7 och 7.30,mannen kör till jobb kl.7.40.

När "plutten" och jag är själv hemma äter vi frukost,sätter igång en maskin tvätt,plockar undan disk,kissrunda med vovven och tar förmiddagsluren mellan 8.30-10.Vilket passar mig aldeles utmärkt eftersom jag har ett så stort sömnbehov,jag är som bäst mamma då.

När vi vaknar hänger jag upp tvätten,sätter igång ny maskin,gör mig iordning,äter liten mellan mål och promenerar till affären."plutten" brukar sova när vi går hem.

Vi kommer lagom hem till skolbarnen kommer hem kl.14.15,då är det dax för mellanmål för dem stora, och lunch för "plutten",hänga upp tvätt,läxläsning,drar en runda med dammsugaren och eftermiddagpromenad med vovven.

Sedan är klockan dax för att lagat middag alltså 16.30,mannen är hemma kl.17 men det är sällan maten är klar då.Ibland gör han till och med det när han kommer hem."plutten" brukar sova en gång till innan läggdax men det variera med tiden där dock inte senare än 17.

Efter middan leker barnen medan vi vuxna tar en kopp kaffe och slumrar till i soffan. Kl.19 är det dax att säga hejdå till kompisarna,vi brukar ta en kvällsmacka sedan gör barnen sig nattaklara. Förhoppningsvis är dem klara till 19.30 så dem får en halvtimme till antingen sitta vid datorn,kolla på tv,rita eller nåt annat lugnt eller också läser vi en saga för dem. Undertiden nattar den andre "plutten". Kl.20 släcker vi lampan och säger gonatt och tanken är ju här att vi ska ha vuxentid MEN vår stora tös brukar vilja att jag ligger hos henne eftersom hon dels är mörkrädd (trotts nattlampa) och för att hon har lite hjärnspöke som hon vill prata om en liten stund innan hon somnar. Då är risken väldigt stor att jag somnar,brukar vakna ungefär mellan 22 och 00. Ibland kollar jag fejjan innan jag vandrar vidare till min egen säng och ibland inte.

Träffa vänner mitt i veckan är i princip högst ovanligt i vår familj. Ett par dagar i veckan har dem stora aktiviteter men annars ser det för det mesta ut såhär!!